Jsou zpovykaní Pražáci, nebo Krnáčová?

15. 03. 2018 12:48:38
Primátorka Krnáčová nechodí pro ostré slovo daleko. Blanku podle ní stavěli debilové, Pražané jsou zpovykaní. A kdo je vlastně ona sama?

Pochází ze Slovenska, na pražský magistrát vtrhla se sloganem, že prostě všechno zařídí. Její výsledky jsou ovšem tristní, což se snaží maskovat silnými slovy. Mnohokrát halasila v médiích, jak vyřeší problém s taxikáři, udělá z Prahy chytré město, zamete s korupcí.

Výsledkem je, že taxikáři pomalu každý den blokují pražské silnice. Chytré technologie má řešit městská firma s podivným názvem Operátor ICT, která ale zatím s ničím nepřišla, jen se kolem ní rojí podezření, že přihrává zakázky lidem kolem ANO. Stejná podezření se rojí i kolem Dopravního podniku. Reálně zatím Krnáčová představila jen Lítačku (kterou ovšem řada lidí kritizuje, že je ve výsledku dražší než proklínaná Opencard) a pár židliček na Malostranském náměstí, na nichž sedávají turisti. Ovšem jen když je teplo. Toť vše přátelé. Tedy pokud nebudeme počítat stovky seřvaných podřízených na všech úrovních, které prý „Krnda“ neváhá častovat výrazy tak vulgárními, že by se i dlaždič začervenal. A rovněž klepy, kolik mužů už po divoké noci vstávalo z její postele.

Označení Pražanů za „zpovykance“ bylo jakousi třešničkou na dortu. Paradoxně si ale myslím, že v tomto případě měla výjimečně alespoň kus pravdy. Protože nejen Pražáci, ale Češi obecně jsou opravdu mistři světa v naříkání a stížnostech.

Praha má nepochybně svých problémů dost. Na druhou stranu ale, které město na světě je nemá? Pražská MHD je objektivně na světové úrovni, navíc pokud máte roční kupon, tak je doslova za hubičku. Ovšem když si čtu nejrůznější diskuse, tak mám pocit, že je to něco mezi katastrofou a apokalypsou. Vsadím se, že ti, co nejvíc křičí, moc necestují. V zahraničí by totiž viděli, že veřejná doprava je v drtivé většině horší, a to mnohem. Možná by si potom té pražské vážili víc.

Stejně tak neustálé naříkání na kolony. Vždyť je to k smíchu. Jasně, když jezdíte po Praze autem, tak občas uvíznete v zácpě. A ve kterém velkém městě ne? Moc jich nenajdete. Naopak najdete spoustu metropolí, kde není problém stát v zácpě třeba dvě hodiny. Často tam navíc nemáte alternativu v podobě MHD. V Praze ano. Kdo jezdí autem do centra, když nemusí, škodí jednak sám sobě, ale hlavně je spolutvůrcem té zasekané Prahy, na kterou potom nadává.

Jenže takhle to máme my Češi skoro se vším. Máločeho si vážíme. Pořád nadáváme. Přitom se u nás žije skvěle. Je tu bezpečno, skoro nulová nezaměstnanost, hospody praskají ve švech. Jasně, určitě se můžeme mít i líp. Ale nadáváním se k tomu nepropracujeme. To je ovšem případ i té Krndy. Ta taky hodně nadává a málo dělá. A proto nemá ve funkci pražské primátorky co pohledávat.

Autor: Jan Machač | čtvrtek 15.3.2018 12:48 | karma článku: 30.85 | přečteno: 1928x

Další články blogera

Jan Machač

Zelené pokrytectví jménem CSRD

Evropská komise zveřejnila 21. 4. 2021 v rámci balíku Udržitelné finance a taxonomie EU návrh na směrnici o podávání zpráv o udržitelnosti podniků.

27.1.2023 v 13:40 | Karma článku: 20.91 | Přečteno: 288 | Diskuse

Jan Machač

Gravitace moci a politická odpovědnost německých Zelených

Vlastně je to taková historická notorieta. K moci vás dostanou ideály, sliby a vzletná slova, načež narazíte na realitu, která vás donutí otočit a zklamat své voliče. V dějinách se to stalo mnohokrát a většinou to neskončilo dobře

19.1.2023 v 11:38 | Karma článku: 16.98 | Přečteno: 358 | Diskuse

Další články z rubriky Praha a střední Čechy

Michal Merhaut

Když do Kolína přijely tanky…

Zatímco severomořským pobřežím se linuly tóny Kmochových skladeb v podání dechové hudby Veřejného požárního útvaru v Kolíně, do překročení československých hranic prvními jednotkami okupačních vojsk zbývalo jen pár hodin.

23.8.2022 v 9:05 | Karma článku: 14.11 | Přečteno: 182 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Anime, Cosplay, Fursuit, zábava puberťáků?

Možná, že už víte, co se u nás doma děje a jak začal příběh mého života s transgender puberťákem.....

22.8.2022 v 10:27 | Karma článku: 13.58 | Přečteno: 626 | Diskuse

Michal Merhaut

Kolínské jaro 1968

Generační obměna členů KSČ a hospodářské zaostávání Československa za západními zeměmi vedlo v 60. letech k nutnosti reforem a k pozvolnému uvolňování tuhého totalitního režimu.

22.8.2022 v 9:51 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 160 | Diskuse

Michal Merhaut

Reflexe roku 1968 v obecních kronikách

Obecní kroniky zaznamenávají události lokálního významu, ať už je to budování vodovodu, úspěchy místního fotbalového mužstva apod.

21.8.2022 v 10:34 | Karma článku: 12.54 | Přečteno: 250 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Vyznání MARKOVI

Moc ráda se zamilovávám. Opakovaně, vášnivě, bezhlavě a neustále se zamilovávám do věcí, barev, lidí, dobrého jídla, vína, měst a zemí, bot, neobvyklých hodinek, knih (ne nutně v tomto pořadí) a do stovek dalších oblastí.

11.8.2022 v 15:24 | Karma článku: 11.21 | Přečteno: 433 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2027

Normální člověk s racionálními názory na svět kolem nás. Lidé jsou inteligentní a proto by za své činy měli být odpovědní.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...