Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

V každém případě bych já okamžitě znárodnil vodu. Privatizaci vody, tedy něčeho, co potřebuje nevyhnutelně každý člověk každý den, považuji za zločin. Už od starověku bylo zabezpečení vody pro občany prvotní záležitostí každého státu a v některých zemích to tak mají dodnes. Někde dokonce mají i dodnes vodu zdarma.

Pak bych okamžitě zprivatizoval České dráhy, Českou poštu, Budvar, Termal a asi bych našel i spoustu dalších podniků z nepochopitelných důvodů vlastněných a řízených státem.

0 0
možnosti
JL

Co vlastni stat, nepracuje ekonomicky. (viz posta, TV, zeleznice, zdravotnicvi, duchody a dalsi). Nase penize musi "dotovat" tuto cinnost. Take v oblastech, kde stat MUSI byt zapojen, ukazuje neschopnost byt hospodarny. Stavba a udrzba silnic je pripominka pro kazdeho obcana CR. At je levicak ci zastava opozicni stranu.

Jen pripominka pro vsechny. Statni vlastnictvi dodava mocenskou silu zvolenym cinitelum. Zde je ta nebezpecna moznost se vratit do dob minulych.

0 0
možnosti

To co zde máme dnes (pokud tedy máte na mysli státní dluh) určitě není díky těm, kteří zde vládli před. r. 1989. Tenkrát totiž nebylo myslitelné, aby byl státní rozpočet deficitní a nejen důchodový účet byl v r. 1990 (kdy otěže nad státní "kasou" převzali jiní) v přebytku. Navíc, pokud jste měl odvahu, tak ve druhé polovině 80tých let už jste zase podnikat mohl (samozřejmě jako drobný živnostník, např. řemeslník).

0 0
možnosti
Foto

Tak to jste mohl podnikat už v letech 60., prodávat švestky, med, králičí kožky, prodávat slivovici, víno atd.

0 1
možnosti
PB

Naprosto dobře, karma.

1 0
možnosti
Foto

to se nedivte. co bylo ukradeno, musí býti vráceno !

1 0
možnosti
Foto

V tom případě je třeba aby stát začal vracet veškerý svůj majetek.

1 0
možnosti
EK

No, nejvíc se do znárodňování ženou Piráti a Zelení. Komunisti sice kecaj, ale většina komunistických politiků má nasyslený nějaký ten majeteček, o který by neradi přišli.

0 0
možnosti
Foto

Ani ty ovce neumí kapitalisti stříhat lépe než komunisti.

Ale upozorňuji, že naše ústava stanoví, že vše, co je pod zemí, patří všem občanům. Tedy už teď je to znárodněné.

Ti těžaři dostávají licence. A prozatím nikdo neví, kolik toho lithia se v těch Krušných horách vyskytuje. To, že tam nějaké je, tvrdí toliko ti těžaři.

0 1
možnosti
PK

Nic nového pod sluncem a komunisté nejsou jediní, kdo mluví o znárodnění. Tak například Jeremy Corbyn chce znárodnit části britského energetického průmyslu, železnice a britskou poštu. Do státního zdravotnictví chce investovat šest miliard liber a 1,6 miliard liber do sociální péče. Přislíbil také postupné zrušení univerzitního školného, dramatické zvýšení financování na školky a na péči o malé děti, revizi konzervativních škrtů sociální podpory pro chudé občany.

1 0
možnosti
Foto

Živě si představuji, jak to vypadalo, když britská královna podpisovala zákon o znárodnění dolů v r. 1967.

0 1
možnosti
VR

Karma, každopádně komouši nástupem Bureše a Bumbála hodně zdrzli:-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Normální člověk s racionálními názory na svět kolem nás. Lidé jsou inteligentní a proto by za své činy měli být odpovědní.

Seznam rubrik