Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J31i98ř84í 51T52o40m59á22š

12. 8. 2019 14:02

Co se týče ekologie, nemohu než s Andrejem Babišemj, ač nerad, souhlasit. Jen aby mu vydržely i poté, co mu EU pohrozí snížením dotací Agrofertu.

0 0
možnosti

Jak to vidím s ekologií já.

Nejméně 30 let jsou snižovány emise produkované průmyslem a motorovými vozidly. A výsledek, klima se zhoršuje. To pomíjím fakt, že letecká a lodní doprava se podílí na produkci těchto emisí cca 17% a do roku 2050 to má být až 40% a omezení žádná. http://www.prumyslovaekologie.cz/Dokument/103757/emise-z-letecke-a-vodni-dopravy.aspx

Osobně vidím problém především v úbytku stromů, v ́úbytku zemědělské půdy, přibývání zpevněných ploch a hal skladů a montoven na zemědělské půdě, leckdy I. bonity.

A že to není jen můj dojem, tak na to třeba přišli už i v Austrálii https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozpalena-australie-se-chce-ochladit-vysadi-miliardu-stromu/r~ae6eebd2344111e98854ac1f6b220ee8/?redirected=1557743275

A dokazují to i názory odborníků https://www.lidovky.cz/domov/biolog-pokorny-vetsina-starych-civilizaci-vyschla-meli-bychom-se-podivat-na-to-proc.A190426_220457_ln_domov_vag?utm_source=SolarniExperti&utm_medium=PR&utm_content=Facebook

A tak mi nezbývá, než si položit otázku, zda obrovské náklady na snižování emisí (i peníze jsou vlastně energie) přinášejí kýžený efekt? Podle mě ne. A naopak, jaký efekt by přineslo, kdyby se alespoň polovina těchto nákladů investovala do vysazování stromů a zeleně vůbe, do zelených střech a podobně?

Jinak. Na 1m2 planety dopadá 1000W sluneční energie. Zdvojnásobení CO2 v ovzduší způsobí, ža na ten samý metr čtvereční dopadne o 3,7W víc. 1 m2 vzrostlého stromu absorbuje až 750W. 1 vzrostlý strom spotřebuje za rok 1,5 t CO2. To samé množství vyprodukuje průměrné auto, když najede 7500 km. http://www.ekoblog.cz/?q=emise

Tak asi tak

4 0
možnosti

Škoda, že Babis je v tak velkém stretu zájmů, byl by jinak skvělej premiér.

2 3
možnosti
Foto

V podobných úvahách je veden vlastním ekonomickým zájmem.

2 1
možnosti

Seriózní debata, vč. řešení typu využití obnovitelných zdrojů + inteligentní přenosové sítě (dohromady je to podstatné) probíhá v Evropě alespoň 10 let. Řešení typu "odstavíme všechno uhlí" jsou v té debatě doménou politiků, nikoliv odborníků.

K Andreji Babišovi: myslím, že nejvíce ho trápí, že ČEZ musí už neodvratně přistoupit k ekologizaci elektráren (u některých to asi bude velmi drahý problém), takže neví čím vyfutruje státní rozpočet v budoucích letech. Dlouhodobá řešení pro ČR za vlády ANO? To by byla velká novinka, ale pochybuju.

0 0
možnosti

Není mi jasné, proč autor na jedné straně mluví o snížení produkce CO2 a na straně druhé to spojuje s náhradou jádra. Jádro CO2 neprodukuje, takže ho není potřeba nahradit. Naopak by bylo vhodné (a možné) ho posílit a namísto toho odstavit některé uhelky. Realita je taková, že nárůst teploty, který byl v „alarmistických ekoteroristických prognózách“ z 90. let uváděn pro období kolem roku 2050, tu máme už teď, o 30 let dříve. Kdo se o situaci zajímá (tím nemyslím čtení Klausových názorů a sponzorovaných článků v mainstreamu), tak vidí, že oteplování je mnohem rychlejší, než se očekávalo, takže možná není za pět dvanáct, ale spíš pět minut po dvanácté.

1 0
možnosti
Foto

A ono se na 100% ví, čím je to způsobené? Ono se ví jaká tu byla přesně teplota třeba jen 20000 let zpět? Ono se totiž moc neví, ale jen se straší a vtlouká lidem do hlav, že je možné ovlivňovat klima na zeměkouli, je to stejná ptákovina jako studená fůze, nikde ji nikdo nikdy neviděl, ale projekty na její vytvoření konzumují finance v astronomických hodnotách s nulovým efektem...

4 0
možnosti

podle mně je dobře vedena zahraniční politika z jeho strany, ale jinak..........(

2 0
možnosti

:-).......Pane autore, výborně! Já pamatuji časy, kdy v obci byla jedna stará Pragovka, v městečku, kde jsem chodil do měšťanky byl taxikář s tatrou na dřevoplyn, vždycky tam hodil pár dřevěných špalíků z pytle, který visel vzadu na háku.

Veliký traktor Hanomag, si pamatuji měla jakási italská hraběnka, která u nás vlastnila dvůr asi 200 ha. O všechno se staral šafář a důchodní, jak se mu pravilo, ale to byl zřejmě účetní. Večer vydával deputátníkům kteří tam pracovali mléko, kromě dalšího měli deputátníci nárok na několik plnometrů dřeva na topení a další naturálie. Jinak všechna práce i doprava koňmi, menší hospodáři, dnes se říká kovozemědělci, kravami, protože mimo malé hospodářství chodili vydělávat jako zedníci, nebo dřevorubci.

Že bychom se k tomu vrátili? Vylézt na stromy, co si ulovíme to sníme,na světě bude blaze! R^R^R^!!!!

6 0
možnosti
Foto

A proč bychom se k tomu měli vracet???

3 0
možnosti
Foto

Pochvalu by zasloužil jedině za demisi vlády a dohodu s prezidentem, která by zaručila předčasné volby v co nejkratším termínu. Pročistil by se vzduch i sněmovna.

21 10
možnosti

A to by snížilo uhlíkovou stopu? Jste trapný.

4 0
možnosti

Škoda té demagogie v perexu, jinak by to byla karma.

"Ale když dělá něco dobře, přiznejme mu to. Nebuďme jako současní liberálové."

2 2
možnosti
Foto

Ale dělá něco dobře, ba mistrně. Jak se drží premiérského křesla. To se ještě nikomu nepovedlo.

6 4
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Normální člověk s racionálními názory na svět kolem nás. Lidé jsou inteligentní a proto by za své činy měli být odpovědní.

Seznam rubrik