Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Není mi jasné, proč autor na jedné straně mluví o snížení produkce CO2 a na straně druhé to spojuje s náhradou jádra. Jádro CO2 neprodukuje, takže ho není potřeba nahradit. Naopak by bylo vhodné (a možné) ho posílit a namísto toho odstavit některé uhelky. Realita je taková, že nárůst teploty, který byl v „alarmistických ekoteroristických prognózách“ z 90. let uváděn pro období kolem roku 2050, tu máme už teď, o 30 let dříve. Kdo se o situaci zajímá (tím nemyslím čtení Klausových názorů a sponzorovaných článků v mainstreamu), tak vidí, že oteplování je mnohem rychlejší, než se očekávalo, takže možná není za pět dvanáct, ale spíš pět minut po dvanácté.

1 0
možnosti
Foto

A ono se na 100% ví, čím je to způsobené? Ono se ví jaká tu byla přesně teplota třeba jen 20000 let zpět? Ono se totiž moc neví, ale jen se straší a vtlouká lidem do hlav, že je možné ovlivňovat klima na zeměkouli, je to stejná ptákovina jako studená fůze, nikde ji nikdo nikdy neviděl, ale projekty na její vytvoření konzumují finance v astronomických hodnotách s nulovým efektem...

4 0
možnosti
ZS

Jaká ta teplota byla se celkem ví, problém spíš je, že se neví, proč taková byla.

1 0
možnosti
ZS

Před ca pěti lety zas bylo oteplování hluboko pod modely. Tak to zkrátka je - jeden rok je chladnější, jiný teplejší a vyvozovat z toho nějaké závěry je stejné, jako kdybyste po půlprocentním poklesu cen akcií ČEZu vyvozoval, že za rok budou na nule. Z pohledu globálního klimatu má z krátkodobého hlediska význam trend desetiletých průměrů, o dlouhodobém nemá ani cenu mluvit, protože žádný model zatím nedokáže zdůvodnit a předpovědět ani tak zásadní věc, jako je střídání dob ledových a meziledových.

1 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Normální člověk s racionálními názory na svět kolem nás. Lidé jsou inteligentní a proto by za své činy měli být odpovědní.

Seznam rubrik