Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J37a44n 54R61á89ž

19. 1. 2023 15:58

Zelené v Německu čeká asi stejný osud jak se ve dvacátých letech stalo české sociální demokracii, ze které se radikálové odštěpili a založili si komunistickou stranu. Když se idealismus střetne s realitou, tak jestliže radikálové nevyprovokují revoluci, vždy vítězí realita. Na tom v podstatě skončili i čeští "zelení". S legrací jsem pozoroval jak jejich vůdcové změnili svoji image. Bursík se pěkně kapitalisticky stal rentiérem a Stropnický nefalšovaným socanem.

PS. S poněkud uštěpačný úsměvem vnímám vývoj i u českých Pirátů, kde realitu, to jest boj o lukrativní mocenské pozice jejich "věrchušky" mnozí řadoví idealističtí členové nelibě nesou. Nevím jak Bartoš a spol. dlouhodobě ustojí své pozice a jestli se i tato strana nerozdělí na pragmatické a idealistické vzájemně soupeřící frakce.

0 0
možnosti

Již staří Římané věděli, že "Aiter theoria,aliter praxis".Co chtít od lidí, co si myslí, že jídlo vzniká nějakým kouzlem v supermarketu, a že "ekologické" zásuvky umějí odfiltrovat "fuj" elektřinu z jádra.Naivita a hloupost zneužitá chladným kalkulem(Rusko?).

3 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Normální člověk s racionálními názory na svět kolem nás. Lidé jsou inteligentní a proto by za své činy měli být odpovědní.

Seznam rubrik